Welke vloerlamp is de styling voor mijn huis?

Vloerlampen staan altijd stil in de hoeken van ons huis en zijn de onbezongen helden van interieur en lichtontwerp. Deze lampen zorgen voor de broodnodige verlichting en verlichting in elke ruimte zonder stressvolle en tijdrovende installaties.

Ze bieden wijdverspreide of directe taakverlichting. Deze lampen kunnen behoorlijk veelzijdig zijn, en u kunt altijd wel iets vinden dat bij uw stemming past. Het vinden van de beste lampen voor uw huis kan ontmoedigend zijn. De beste zijn tenslotte niet goedkoop, en niet alle vloerlampen zijn hetzelfde.

Waar u op moet letten bij het kiezen van uw vloerlamp

Elke vloerlamp heeft zijn eigen unieke esthetiek en functie, dus het is belangrijk om de juiste vloerlamp te krijgen. Het moet er goed uitzien, maar het moet ook passen bij de esthetiek en het decor van de ruimte waar u het wilt plaatsen. Het is belangrijk om na te denken over de schaal en hoe de lamp eruit zou zien in uw ruimte. U moet ook overwegen of het zou dienen voor het doel waarvoor het is bedoeld.

Dus, waar moet u op letten bij het kiezen van uw vloerlampen?

Allereerst moet je rekening houden met de kosten, die kunnen variëren. Lampen kunnen variëren van 20 euro tot duizenden euro’s. Over het algemeen geldt: hoe ingewikkelder het ontwerp, hoe duurder de lamp zal zijn. Een andere overweging is de grootte van de lamp. Schaduw- of fakkellampen kunnen een kleine ruimte innemen, waardoor ze gemakkelijk in de omringende ruimte passen. Boog-vloerlampen nemen door hun horizontale oriëntatie meer ruimte in beslag. U moet weten hoeveel ruimte u heeft, zodat u weet of de vloerlamp past in de ruimte die u heeft. Als je overweegt een lamp met driepootvoet te kopen, moet je meer ruimte op de vloer hebben, zodat de lamp er niet te krap uitziet.

De hoogte van de lamp en de kamer is ook een overweging bij het kopen van uw vloerlamp. Hoe hoger de lamp, hoe groter de spreiding van het licht, wat hem perfect maakt voor sfeerverlichting. Dit is echter misschien niet de beste optie voor taakverlichting. U wilt uw licht dicht bij u als u leest of taken uitvoert, dus misschien wilt u hoge lampen vermijden.

Je moet ook rekening houden met de schaal van je kamer en alles erin. Als uw meubels aanzienlijk laag zijn, moet u waarschijnlijk lampen vermijden die boven uw meubels uittorenen. Dit zou een beetje cartoonachtig lijken. U kunt waarschijnlijk lampen met in hoogte verstelbare hoogte krijgen als u geneigd bent om dingen vaak te verplaatsen of om te schakelen. Je wilt een vloerlamp die de lichtbron buiten de ooghoogte verbergt om harde en ongemakkelijke schittering te voorkomen. De kap moet de gloeilamp bedekken.

Ten slotte moet u nadenken over het soort verlichting dat u nodig heeft voor het gebied. U moet overwegen of u de lamp nodig heeft voor een van deze doeleinden: sfeer, taak of accent. Misschien wilt u warmere omgevingsverlichting creëren. Misschien heb je een lamp nodig voor je leeshoekje, of misschien heb je iets nodig om een ​​hoek van een kamer op te fleuren of je muren meer accent of textuur te geven. Overweeg al deze dingen bij het kiezen van uw lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *