Welke houtsoort kiest u voor vlonderplanken?

Gaat u binnenkort uw tuin eens goed aanpakken en heeft u besloten om een vlonder neer te leggen? Dan staat u voordat u hiermee begint voor een lastige keuze; want welke houtsoort is het beste voor uw vlonderplanken? Om tot de juiste beslissing te komen, zetten we in dit artikel een aantal dingen op een rij die u niet moet vergeten bij het uitzoeken van een houtsoort voor uw planken.

Hoe komt de vlonder eruit te zien?

Voordat u daadwerkelijk de planken voor de vlonder aanschaft, is het natuurlijk belangrijk dat u weet hoe de vlonder eruit moet komen te zien. Bedenk daarom eerst goed waar u de vlonder neer wilt leggen en hoe groot deze gaat worden. Maak eens, eventueel samen met een tuinarchitect of hovenier, een schets van uw tuin, inclusief de vlonder die er komt te liggen. Zo krijgt u een beter beeld van de vlonder, en kunt u gemakkelijker voor u zien wat voor soort en kleur hout u wilt hebben. Daarnaast is het natuurlijk essentieel om te weten hoe groot de vlonder gaat worden, zodat u weet hoeveel hout u nodig heeft.

vlonderplanken

De look van de vlonderplanken

Naast dat het belangrijk is om te weten hoe u wilt dat uw vlonder er in zijn geheel uit komt te zien, is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoe u wilt dat de planken eruit komen te zien. Wanneer u namelijk op zoek gaat naar bepaalde planken, kunt u deze krijgen in houtsoorten in allerlei verschillende kleuren en uitstralingen. Bedenk daarom hoe u wilt dat de planken eruit zien. Wilt u bijvoorbeeld een donkere of lichte houtsoort? En een echte, bruine houtkleur of liever een grijs-achtige kleur hout? Al deze dingen spelen mee bij het uitzoeken van de houtsoort.

De duurzaamheid van de houtsoort

Wanneer u voor bepaalde vlonderplanken kiest, gaat het echter natuurlijk niet alleen om de uitstraling. Het is belangrijk hoe de planken eruitzien, maar het is natuurlijk minstens net zo belangrijk dat de planken hun look ook zo lang mogelijk behouden. Daarom is het van belang om ook op de duurzaamheid van de houtsoort te letten. Hoe duurzamer de houtsoort, hoe langer het hout meegaat zonder dat het aangetast wordt door het weer of gaat verrotten. Zo blijven de planken dus het langste mooi.

Op zoek naar planken voor uw houten vlonder? Kan dan op houtdirect.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *