Wat is een klimaatplafond?

Het woord klimaatplafond heb je vast en zeker al eens ergens voorbij horen komen. Een beetje een gek woord misschien, maar het woord zegt wel wat het inhoud. Heb jij je altijd al afgevraagd wat een klimaat plafond is? Lees dan snel verder!

Dit is een klimaatplafond

Een klimaatplafond is een van metaal gemaakt plafond. De basis van een klimaatplafond is een plafond waar elementen doorheen lopen. Door deze elementen stroomt water, dit kan zowel verkoeld of verwarmd water zijn. Waardoor het plafond over de hele breedte en lengte koelte of warmte afgeeft.

Klimaatplafond op kantoor

Je kunt ruimtes dus met een klimaatplafond dus verwarmen in de winter of juist lekker koel houden in de zomer. Ideaal dus wanneer je een kantoor hebt.

Een klimaatplafond is ideaal voor op kantoor. Dit is omdat een klimaatplafond koelte of warmte op een natuurlijke manier door het kantoor laat gaan. Dit is ten opzichte van een airconditioner vele malen fijner. De warme of koude lucht wordt niet de ruimte in geblazen wat vervelende luchtstroom voorkomt. Je wordt er dus niet verkouden of ziek van en dat is natuurlijk heel fijn.

Een gestuukt klimaatplafond is optisch de beste optie voor op kantoor. Een akoestisch klimaatplafond is ook mogelijk, maar dit ziet er minder mooi uit.

Zuinig

Naast dat een klimaatplafond optisch goed oogt en zeer comfortabel is, is een klimaatplafond ook nog eens heel energiezuinig. Een klimaatplafond zorgt namelijk voor grote reductie in de energiekosten.

Is je interesse gewekt? Klik dan hier voor meer informatie.