Slim energie opwekken en gebruiken in uw huis

Heeft u een eigen woning, en wilt u slim energie opwekken en deze energie slim en duurzaam gebruiken in uw huis? Dat kan, en er zijn een hoop mogelijkheden op dit gebied. In deze blog vertellen we u alles over de mogelijkheden die er zijn op gebied van duurzaam energie opwekken, energie slim gebruiken om bijvoorbeeld uw huis te verwarmen en hoe u uw huis slim kan bedienen door middel van verschillende apparaten.

Uw huis opwarmen door middel van infrarood panelen

Infrarood panelen verwarmen uw huis snel en zijn daarnaast erg stijlvol. U kan ervoor kiezen om een infrarood paneel te laten bedrukken waardoor het niet opvalt dat het een infrarood paneel is. Hiermee bespaart u erg veel ruimte (aangezien er geen radiotoren aanwezig meer zijn) en verwerkt u uw verwarming stijlvol uw huis weg. Het gebruik van infra rood panelen zijn daarnaast ook nog is erg duurzaam, de meeste energie wordt direct omgezet in warmte, waardoor er zo min mogelijk energie verloren gaat. U kan gemakkelijk online infrarood panelen kopen, hiermee kan u rustig kijken naar de mogelijkheden die er zijn.

Zonnepanelen gebruiken voor groene energie

Zonnepanelen zijn de perfecte oplossing wanneer u zelf energie wilt opwekken. Zonnepanelen zorgen ervoor dat u energie opvangt door de straling van de zon. Deze stroom kan u gemakkelijk omzetten en laten verdelen in uw huis. Het gebruik van zonnepanelen scheelt een hoop op uw energierekening. Door het zelf opwekken van stroom hoeft u geen gebruik meer te maken van de energie van uw energieleverancier. Natuurlijk zal u in de zomer bijvoorbeeld meer eigen energie kunnen gebruiken dan in de winter. Naast dat het veel oplevert qua energie, zorgen zonnepanelen er ook voor dat uw huis is waarde stijgt. De eerste jaren zal u nog geen winst maken op uw zonnepanelen, maar na een aantal jaar heeft u de investeringskosten eruit, en is uw woning ook van hogere waarde.

Slimme apparaten in huis

Slimme apparaten, ofwel domotica, zijn apparaten die verbonden zijn met uw smartphone of een app. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat biedt een hoop mogelijkheden waardoor u gemakkelijk energie kan besparen. Slimme thermostaten zijn vaak van een afstand te bedienen. Met een slimme thermostaat kan u bijvoorbeeld de verwarming uitzetten wanneer u dit vergeten bent toen u van huis wegging. Daarnaast kan u gemakkelijk verschillende kamer los van elkaar verwarmen. Wanneer u bijvoorbeeld een kamer minder vaak gebruikt dan kan u deze uitschakelen via de app, waardoor hier geen energie aan verspild wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *