Pocketvering matras of binnenveringsmatras?

Je wilt een nieuw matras kopen voor je bed en nu wil je weten of je beter een pocketvering matras of een binnenveringsmatras kunt kopen. Beide matrassen zijn zeer populair en hebben hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van beide soorten, zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Matras

Pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat uit veren die individueel verpakt zijn en daardoor onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Zodra de druk groter wordt, bieden de veren meer weerstand. Dit maakt het matras geschikt voor personen in elke gewichtscategorie. Aangezien er open ruimtes in het matras zitten, wordt het vocht ook goed gereguleerd. Daarom is een pocketvering matras ook een zeer goed matras voor personen die veel transpireren.

Verder is het zo dat dit matras door de open ruimtes ook lucht doorlaat en dus goed ventileert. Het laatste voordeel van een pocketvering matras is dat het speciale zones heeft voor de heupen en schouders.

Het enige nadeel van een pocketvering matras is dat de drukverlaging beperkt kan zijn.

Heerlijk slapen

Binnenveringsmatras

Een binnenveringsmatras bestaat ook uit veren. Dit zijn stalen veren die aan elkaar zijn verbonden. Het soort staaldraad en de dikte hiervan bepalen de veerkracht van dit matras. Daardoor kan de veerkracht per binnenveringsmatras erg verschillen. Het aantal slagen van de veren en het soort veren bepalen de mate van lichaamsondersteuning van het matras.

Net als een pocketvering matras laat een binnenveringsmatras lucht goed door. Daarbij is het ook geschikt voor alle gewichtsklassen. Vergeleken met een pocketvering matras is een binnenveringsmatras ook een stuk voordeliger. Echter heeft dit matras ook nadelen. Zo kan het vrij stug aanvoelen en zijn er geen comfortzones voor de heupen en schouders in verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *