Kan je ziek worden door onvoldoende ventilatie?

Wist je dat je ziek kan worden als je huis niet voldoende wordt geventileerd? Als je niet voldoende ventileert komt er geen frisse lucht binnen in de ruimte. Om ervoor te zorgen dat het zuurstofniveau op een gezond niveau blijft moet er regelmatig worden geventileerd. Vaak zijn huurwoningen daarom voorzien van ventilatieroosters op de ramen, zodat er in de ruimte geventileerd wordt ook met het raam dicht. Daarnaast is ventileren niet alleen aan te raden om het zuurstofniveau op peil te houden, maar ook de temperatuur. In de zomer kan de temperatuur in huis behoorlijk oplopen, door te ventileren zorg je ervoor dat de warme lucht wordt afgevoerd. Speciaal voor jou vind je in dit artikel wat tips hoe je de verschillende ruimtes in huis kan ventileren. 

Slaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis die goed moet worden geventileerd. Zorg er daarom voor als je geen ventilatiesysteem thuis hebt ervoor dat je ventilatieroosters in ieder geval overdag openstaan. Het liefst ook in de nacht, maar logischerwijs voel je de koude lucht als je onder het raam slaapt. 

Woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen, oftewel alleen of met visite. Het is daarom belangrijk dat er genoeg geventileerd wordt, zorg ervoor dat de ventilatieroosters altijd open staan, zodat er frisse lucht naar binnen kan komen. Daarnaast zet je raam minimaal 1 uur per dag open, zodat het goed kan door tochten. 

Badkamer 

Niet alle huizen hebben een raam in hun badkamer, des te belangrijker is het om ervoor te zorgen dat er wel geventileerd kan worden in de ruimte. De luchtvochtigheid stijgt snel in de badkamer vooral na het douchen, als er niet goed geventileerd wordt kan door de condens schimmel gaan ontstaan. Een goede badkamerventilator is dan ook geen overbodige luxe, maar een noodzakelijke aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *