Je huis opnieuw inrichten doe je zo

Net een nieuwe huis gekocht of de sleutels van je nieuwe huurwoning in ontvangst mogen nemen? Dan kun je wel een nieuwe inrichting gebruiken! Maar hoe ga je nou te werk? Vaak is een nieuwe inrichting iets waar mensen tegenop zien, maar dat hoeft helemaal niet! Met deze tips is de drempel laag en kun je gestructureerd aan de slag. Lees je mee?

Stap 1: inspiratie opdoen

Je inrichting begint allemaal met het bepalen van welke stijl jij voor ogen hebt. En om dat te bepalen ga je opzoek naar inspiratie. Je kunt hiervoor het internet raadplegen voor blogs zoals deze, maar denk ook aan woonmagazines of het bezoeken van woonwinkels. Wat ik persoonlijk ook doe is even een kijkje nemen op Instagram en Pinterest. Tegenwoordig vind je daar de meest hippe en moderne designs.

Stap 2: Stijl bepalen

Nadat je onderzocht hebt wat alle mogelijkheden zijn ga je je stijl bepalen. Je kunt een kleurenpallet samenstellen die je later kunt gebruiken bij de aanschaf van nieuwe meubels bijvoorbeeld. Ook ga je bepalen wat er allemaal moet gebeuren en wat je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld alle muren verven ? En als je nieuwe meubels nodig hebt kan je die meteen uitzoeken. Bij het uitzoeken van nieuwe meubels hou je natuurlijk wel rekening met de stijl die je gekozen hebt. Als je voor voor een landelijke look gaat dan moet je wel zorgen dat alle meubels hierbij aansluiten. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijk bank, dan zorg je ook dat je een landelijke tafellamp koopt.

Stap 3: Inrichten

De laatste stap en wat mij betreft de leukste stap: de uitvoering. Nu komt alles samen. Met alle nieuwe meubels en accessoires die je gekocht hebt ga je een indeling maken. Vaak kom je er dan achter dat het allemaal heel mooi samenvalt met je vers gesausde muren.

Meer inspiratie opdoen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *