Je huis opknappen in coronatijd: 3 tips!

Nu het coronavirus een groot gedeelte van Nederland noodgedwongen thuis houdt, zijn we massaal thuis aan het klussen geslagen. Bouwmarkten moeten ondertussen een strikt deurbeleid hanteren omdat ze de drommen mensen voor de deur niet allemaal in één keer naar binnen kunnen laten. Heb jij de kluskleding nog niet uit de kast getrokken? Dan hebben we in deze blog drie tips voor dingen die je thuis zou kunnen aanpakken!

Tijd om die scheuren in de muur te verhelpen

Of je nu al dertig jaar op dezelfde plek woont of pas kort geleden een nieuwbouwwoning hebt betrokken: vrijwel iedereen krijgt weleens te maken met scheuren in zijn of haar gestucte muren. Mocht dat nog niet het geval zijn dan kan een enkel stootje dit in de toekomst alsnog veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om ze te repareren en zelfs te voorkomen. Een goede oplossing hiervoor is het zogeheten glasvliesbehang. Dit is een eenvoudig te bevestigen behang die een mooie strakke uitstraling combineert met functionaliteit. Het is namelijk dusdanig sterk dat het scheurvorming in het stucwerk voorkomt!

De trap opnieuw bekleden

De muren en plafonds overschilderen, de kozijnen opnieuw in de lak zetten, nieuwe keukenkastjes, de houten vloer schuren en beitsen: het zijn klussen die iedereen zo eens in de zoveel tijd weleens doet. Het zijn ook de dingen waarvan iedereen weet dat ze moeten gebeuren. De trap daarentegen zien velen echter vooral als iets functioneels dat nu eenmaal nodig is om twee verdiepingen met elkaar te verbinden. Maar een trap neemt nogal wat ruimte in en is dus zeker bepalend voor de uitstraling van je woning! Wellicht een idee om deze eens opnieuw te bekleden of op te knappen?

Losliggende kabels wegwerken

Dit is zo’n typisch klusje waarvan je al gauw denkt: dat komt nog wel een keer. Nou, dat moment misschien nu wel aangekomen! Nadat je al enige tijd veel plezier beleeft van die nieuwe tv of nieuwe computer is het nu toch echt tijd om die rondslingerende snoeren en kabels eindelijk eens netjes weg te werken. Bind ze samen met tie-wraps of pak het professioneel aan en gebruik kabelgoten. Een ruimte ziet er ineens een stuk netter uit!