Hoe zorg je ervoor dat je zuinig omgaat met stroom?

Bewust zijn van het gebruik van stroom en hoe je omgaat met het milieu wordt steeds belangrijker en daarom wordt het gebruik van groene stroom ook alleen maar aangemoedigd door zowel de overheid als bedrijven die actief zijn in deze branche. Denk dan aan energieleveranciers, netbeheerders en organisaties die bedrijven en particulieren stimuleren in het gebruik van stroom en gas. Hoe je het ook wendt of keert, het milieu is belangrijk en wordt alsmaar belangrijker voor mens en dier. Er is een verandering van het gebruik van gas en stroom gaande. Bedrijven en particulieren die een duurzame CV ketel kopen veranderen hier al veel mee. Daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor effici├źnt omgaan met elektriciteit.

Lampen

Allereerst is het vervangen van je gloeilampen met ledlampen al een vooruitgang. Het is simpel te doen en daarnaast is de aanschafprijs van een ledlamp ook niet veel. Op lange termijn is het al helemaal voordelig. Een ledlamp is ervoor gemaakt om langere tijd aan te staan en verbruikt ook minder stroom tijdens het aanstaan, in tegenstelling tot een gloeilamp. Per jaar kan dit wel een paar tientjes schelen!

Kleding wassen

Het wassen van je kleding wordt hedendaags natuurlijk lekker gedaan door de wasmachine. Je drukt op de knop, gooit er wat wasmiddel bij en wacht tot de kleding weer heerlijk fris uit de wasmachine komt. Na het wassen is je kleding natuurlijk vochtig, waardoor je het nog in de droger moet doen. Maar let op: de droger is niet zo zuinig met stroom. Het kost veel tijd en stroom om je kleding droog te maken. Je kunt daarom beter ervoor kiezen om je kleding aan een wasrek te hangen. In de zomer buiten, in de winter binnen. Dit bespaart namelijk behoorlijk wat geld jaarlijks.

Verwarming

Probeer zo zuinig mogelijk om te gaan met de warmte in je huis. Als je verwarming net je hele huis heeft opgewarmd, is het erg zonde om vervolgens maling hieraan te hebben door deuren wagenwijd op te zetten. Hierdoor ontsnapt de warme lucht in je huis, waardoor de verwarming nog meer moet werken om aan de gewenste temperatuur te voldoen. Hiernaast is het natuurlijk ook verstandig om je verwarming niet al te hoog te zetten. Je kunt ook wat extra kleding aan doen en een kopje thee zetten om het warmer te krijgen. Zo bespaar je veel geld op je energiekosten. Ook besparen? Kies voor een Remeha cv ketel!