Het betere hout voor buitengebruik

Red Cedar hout heeft een sterk gepigmenteerde nerf en heeft bij vers gesneden een fris aroma. Dit naaldhout komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en groeit langs de gehele westkust van Californië tot Alaska. Western Red Cedar kan worden gebruikt voor een reeks doe-het-zelfprojecten, variërend van beginner tot complexer, waaronder pergola’s, meubilair, schuurtjes, buitenbeplating en gevelbekleding, palen, terrasplanken, poorten en zelfs tuinhuisjes. Het hout is populair bij architecten vanwege de manier waarop het rijpt tot een mooie zilvergrijze kleur. Dit naaldhout is duurzaam met een hoge weerstand tegen kromtrekken en verdraaien. Het is gemakkelijk te hanteren en heeft een goede tint.

Wat maakt Red Cedar zo populair?

De eigenschappen van deze duurzame houtsoort lenen zich perfect voor gebruik buitengebruik.

  • Is makkelijk te bewerken.
  • Is een lichte houtsoort.
  • Heeft een rijke kleurkeuze
  • Moet niet geïmpregneerd te worden.
  • Kan tegen hoge temperaturen én vrieskou
  • Trekt geen insecten aan
  • Heeft een fraaie houtstructuur.
  • Gaat niet rotten of schimmelen

Wat momenteel erg in is, is het volledig of gedeelte herbekleden van een huisgevel.
We leveren een reeks toonaangevende architectonische houten gevelbekleding, met uitstekende milieukenmerken en isolatie-eigenschappen om gebouwen te beschermen tegen verschillende klimatologische omstandigheden.

Houtbekledingsoplossingen

Onafhankelijke studies bewijzen dat als het gaat om milieuprestaties, natuurlijk hout in alle opzichten superieur is aan synthetische producten. Terwijl andere bouwmaterialen broeikasgassen genereren, verwijdert hout eigenlijk broeikasgassen uit de atmosfeer. En in tegenstelling tot baksteen, cement en composieten is hout hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Bovendien is echt cederhout afkomstig uit de meest duurzaam beheerde bossen ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *