Doe dit niet met je huis wanneer je aan het klussen gaat

Als doe-het-zelver hou je er natuurlijk van om aan van alles en nog wat te sleutelen, inclusief je huis! Overal kun je vinden wat je wel allemaal niet kunt doen om je huis een opknapbeurt te geven, maar wanneer je niet veel professionele ervaringen hebt in constructiewerk of iets in die richting, kun je nog wel eens flink de mist in gaan. In deze blog willen we je op een paar dingen wijzen die je niet moet doen wanneer je aan je huis gaat klussen.

Aan iets klussen waar je geen verstand van hebt

Tuurlijk, van fouten moet je leren en dat kan alleen wanneer je ook daadwerkelijk ergens aan begint, maar wanneer je bijvoorbeeld laminaat wil gaan leggen, wil je natuurlijk niet dat het misgaat. Heb je nog nooit een vloer gelegd? Spring dan niet meteen het diepe in en vraag mogelijk om hulp van een vriend die er wel verstand van heeft.

Wees geen eigen loodgieter

Dit sluit goed aan op het vorige punt. Hoe ervaren je misschien bent in klussen, sommige dingen kun je beter aan professionals overlaten. In dit geval geldt dat voor loodgieterswerk. Je weet misschien zelf wel hoe loodgieterswerk in elkaar zit, maar vaak weten professionele loodgieters beter welke veiligheidsmaatregelen ze moeten nemen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Haal niet zomaar muren weg

Om die open keuken die je zo graag wil werkelijkheid te kunnen maken zul je de muur tussen de woonkamer en de keuken op moeten breken. Klinkt simpel, toch? Dat is het niet, jammer genoeg. Je kunt niet zomaar elke muur die je wil opbreken. Er zijn namelijk ook muren die als steunpilaren voor je huis dienen. Wanneer je die opbreekt en weghaalt wordt je huis enorm instabiel. Onderzoek dus eerst of de muur een dragende muur is of niet voordat je er mee gaat knoeien.

Klussen kan ontzettend leuk en leerzaam zijn, maar als doe-het-zelver kun je zeker snel de mist in gaan. Hopelijk helpt deze blog je om veelvoorkomende fouten te vermijden. Maar laat het je ook niet ontmoedigen! Blijf lekker aan het klussen, maar ken ook je limiet.