Denk jij over de aanschaf van een kunstgras tuin? Dit moet je weten

Kunstgras is een prachtige toevoeging aan elke tuin en elk balkon. Het ziet er tegenwoordig vaak net zo mooi uit als echt gras maar is natuurlijk veel makkelijker te onderhouden. Daarnaast kun je het prima op een balkon leggen waar normaal gesproken natuurlijk geen aarde ligt. Een kunstgras tuin kan echter ook heel goed. Ben jij overtuigd en wil je kunstgras aanschaffen maar heb je er verder nog niet over nagedacht? Deze dingen moet je weten over kunstgras.

Kunstgras tuin

Niet meer van echt te onderscheiden

Door de jaren heen is kunstgras sterk veranderd. Waar het jaren terug een stuk, vaak onrealistisch materiaal was kun je nu kunstgras kopen dat niet van echt te onderscheiden is. Het ziet er prachtig uit en voelt zelfs aan als gras, wat lekker is wanneer je met blote voeten door de tuin wandelt. Ondanks dat het bijna echt is, heb je er toch veel minder onderhoud aan. Geen kale plekken, geen uren sproeien als het warm is in de zomer. Wist je dat kunstgras tot wel 20 jaar mooi blijft? Je kunt dus voor een redelijke prijs heel lang van je tuin of balkon kiezen. 

Kunstgras tuin

Nadelen van kunstgras

Natuurlijk – net als bij elk ander product – heeft kunstgras ook nadelen. Allereerst zullen dieren je tun minder aantrekkelijk vinden dus het is minder positief voor de natuur. Daarnaast wordt het kunstgras in de zomer warmer dan normaal gras en dat zul je merken wanneer je door de tuin wandelt. Houd daar rekening mee in je aankoop.