De mooiste olijfboom op stam

Is jouw tuin toe aan een opfrisser met meer groen? Wij hebben de oplossing voor jou: een prachtige olijfboom op stam! Deze mooie boom gaat met de juiste verzorging jaren mee en is een waar pareltje in jouw tuin. Een olijfboom op stam kun je in verschillende maten aanschaffen, van enkele tientallen centimeters tot wel 2 meter. Welke olijfboom op stam kies jij?

Hoe verzorg je een olijfboom op stam?

Het voordeel van een olijfboom is niet alleen dat het een bijzondere toevoeging is aan een tuin, maar ook dat de verzorging heel makkelijk is. Kijk regelmatig naar jouw groene vriend om en hij is tevreden. Verzorg jouw olijfboom met liefde en je zult na een tijdje zelfs olijven zien groeien! Een gezonde olijfboom op stam kan tot wel 8 meter hoog worden, maar daarvoor zijn de weersomstandigheden in Nederland niet optimaal genoeg voor.

Een olijfboom op stam watergeven

De olijfboom komt in de natuur vooral voor in hete gebieden met veel zon. Laat je hierdoor niet misleiden: een olijfboom heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de kluit en grond niet volledig uitdrogen door regelmatig een slokje water te geven. Let ook op dat je niet te veel geeft, dan kunnen de wortels gaan rotten. Hoe ouder de boom wordt, hoe langer de wortels worden. Hierdoor kan de boom wat langer zonder water doordat de wortels dieper in de grond op zoek kunnen naar vocht.

Olijven plukken van een olijfboom op stam

Een olijfboom op stam kan ontzettend oud worden, wel honderden jaren. Hoe ouder de boom, hoe steviger en krachtiger hij is. Vindt jouw boom het prettig in jouw tuin? Dan zal je naar verloop van tijd vanzelf olijven tegenkomen tussen de takjes. Je plukt de olijven het beste als ze nog wat groener zijn – ze zijn alleen niet gelijk eetbaar. Ze hebben een waar weken nog om de bittere smaak kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *