De deuren trends van 2020

Deuren zijn een belangrijk onderdeel van het huis. Naast dat ze natuurlijk een enorme functionaliteit hebben, kunnen ze ook voor een verfijnde en mooie uitstraling zorgen. Ben jij van plan om in het nieuwe jaar je deuren te vervangen voor een trendy of een beter passend exemplaar, of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Wij zetten de mooiste trends voor je op een rij!

Stalen deur

De industriële stalen deur is zonder twijfel dé trend van dit moment. Je ziet ze in ieder interieurtijdschrift, iedere woonwinkel, elk woonprogramma en tegenwoordig ook bijna in iedere woning. Voornamelijk als je kijkt naar de huizen die verbouwd zijn of of nieuw gebouwd zijn. Het grote voordeel van deze deuren is dat ze in ieder interieur passen. Bovendien staat zwart staal gecombineerd met glas niet alleen prachtig: deze deuren laten ook meer licht door in de kamer, zijn tochtwerend en gemakkelijk schoon te maken. Niet zo gek dus dat ze razend populair zijn. Bekijk hier Skantrae binnendeuren of taatsdeuren.

Schuifdeur

Ook schuifdeuren zijn de laatste tijd erg gewild. Vooral de robuuste houten versie is geliefd. Deze deuren geven een mooie warme en landelijke uitstraling. Naast de prachtige look zijn schuifdeuren ook nog eens erg praktisch. Een schuifdeur hoeft namelijk niet nog een meter naar buiten of naar binnen te gaan om open of dicht te gaan. Hiermee kun je de ruimte dus veel beter benutten.

Buitendeur

Wanneer we denken aan mooie deuren, denken we vaak alleen aan binnendeuren. Maar waarom eigenlijk? Je voordeur is immers een van de eerste dingen die opvalt wanneer je thuis komt of mensen op bezoek krijgt. Daarom wil je er toch ook voor zorgen dat net zo’n pareltje is als de binnendeuren? Ga bijvoorbeeld voor een deur met glas of een deur met een klassiek rooster erin zodat je meteen kan zien wie er voor je deur staat. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je huidige deur te decoreren. Bovendien is dit een budgetvriendelijke manier voor het verrijken van je interieur. Er zijn genoeg decoratieve producten te vinden die je aan je voordeur kunt hangen. Denk bijvoorbeeld aan een voordeurklopper of andere aanhangsels die in allerlei kleuren en soorten verkrijgbaar zijn.