De 7 duurste huizen ter wereld

1. Antilia – 1 miljard dollar

Het duurste huis ter wereld bevindt zich in Mumbai. Antilia is een wolkenkrabber bestaande uit maar liefst 26 etages! De eigenaar van deze woning is de rijkste man van heel India. Hij heeft het religieuze laten combineren met luxe. Zo zijn er tempels te vinden, theaters en sportstudio’s. Er passen 600 mensen en 168 auto’s in!

2. Villa Leopolda – 750 miljoen dollar

Het op één na duurste huis ter wereld bevindt zich wat dichterbij. Deze staat namelijk in Frankrijk om precies te zijn. In 1902 gaf Koning Leopold van België al opdracht om deze villa te bouwen. Het mooie aan deze woning is dat hij recht aan zee ligt.

3. Penthouse Tour de Odeon – 400 miljoen dollar

Penthouse Tour de Odeon in Monaco staat bekend als het duurste appartement ter wereld. Het bevindt zich bovenin het op één na hoogste gebouw aan de Middellandse Zeekust. Erg bijzonder is dat het zwembad over lijkt te gaan in de zee.

4. Four fairfield pond – 250 miljoen dollar

Dit huis is gevestigd in de Hamptons en heeft zijn naam te danken aan het naastgelegen meertje genaamd Fairfield Pond. Het terrein waar deze enorme woning gebouwd is, is oneindig groot. Met een woonkamer van wel 28 meter langs is dat ook zeker nodig.

5. The Penthouse – 200 miljoen dollar

Dit paleisje in hartje Londen wordt 24 uur per dag bewaakt door getrainde beveiligingsmensen. Ook zijn alle ramen voorzien van kogelwerend glas en is er een panic room aanwezig. De eigenaar is zich er dus goed van bewust dat criminelen hier wel eens een slag willen slaan. Daarentegen heeft het ook een spa zodat hij even lekker kan ontspannen.

6. Ellison State – 198 miljoen dollar

Dit huis vernoemd naar zijn bewoner en ontwerper: Larry Ellison. Het is gevestigd in Woodside, een plaats in Californië. Larry Ellison was enorm gefascineerd door de Japanse architectuur. Dit heeft hij ook zeker terug laten komen in zijn woning. Het lijkt bijna alsof je je echt in Japan bevindt.

7. Hearst Mansion – 191 miljoen dollar

Hearst Mansion ligt in de stad San Simeon, Californië. Het huis is bijzonder wegens de vele opnames die hier hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld de videoclip van G.U.Y. van Lady Gaga en The Godfather. Ook speciale gasten als Walt Disney en Charlie Chaplin hebben hier gelogeerd. Ben je zelf nog op zoek naar een woning voor een iets leukere prijs? Schakel dan Soeteman Makelaars in voor al jouw wensen!