5 trappen voor een bijzondere uitstraling in huis

Tegenwoordig zijn trappen niet enkel meer een functioneel element in huis. We gaan steeds vaker op zoek naar een trap die ook zijn bijdrage doet aan de sfeer en uitstraling. Een trap kan namelijk een schitterend stukje interieur zijn dat de woning uniek maakt. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe trap of wil je vast wat inspiratie opdoen? Wij zetten de mooiste trappen van dit moment op een rij!

Doorlopende trappen

De eerste trap in dit rijtje is een doorlopende trap. Wellicht ook de meest bijzondere van allemaal. Bij een doorlopende trap lopen de traptreden door tot op de muur. Je kunt een extra speciaal element toevoegen door met verf te spelen. Door de treden een aparte kleur te geven die mooi in elkaar overlopen, krijgt je trap een mooi verloopeffect.

Groene trappen

Omdat we tegenwoordig steeds groener en duurzamer bezig zijn, mag een groene trap eigenlijk niet langer ontbreken. Bovendien geeft het gelijk een natuurlijke touch aan de woning. Een huis zonder planten is vaak minder gezellig. Ga bijvoorbeeld voor een mooie glazen trap gecombineerd met groen aan de zij- en onderkanten voor een zachte en persoonlijke uitstraling.

Wenteltrappen

Een wenteltrap is anders dan de gewone trap die we doorgaans kennen. Hij gaat namelijk niet in een rechte lijn naar boven, maar klimt rondom een centraal punt omhoog. Hij neemt hierdoor de vorm van een kurkentrekker of helix aan. De trap kan zowel linksom als rechtsom draaien. Afhankelijk van de wensen en ruimte kan deze zelfdragend of rondom een spil gevestigd zijn. Ben je op zoek naar een mooie wenteltrap? Neem dan gauw een kijkje bij Siertrappen!

Ombre trappen

Wil je het liever bij een standaard trapstijl houden, maar toch iets aparts? Ga dan voor de ombre trap! Bij deze trap worden de treden langzaam lichter naarmate de treden hoger worden. Dat is toch prachtig? Gebruik bijvoorbeeld een mooie pastelkleur of ga juist voor donkere kleuren om een meer stoere uitstraling te creëren.

Verlichte trappen

Een verlichte trap is niet alleen erg mooi, maar ook enorm functioneel. Vooral ‘s nachts wanneer je naar de wc moet. Je wordt niet gelijk verblind door een lamp, maar ziet wel meteen waar je loopt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over dat je wellicht uitglijdt over iets dat je niet ziet.