5 redenen om nu te investeren in zonne energie

Heb je interesse in het laten leggen van zonnepanelen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? In deze blog vind je 5 redenen om nu te beginnen met zonnepanelen op je dak. De blog is afkosmtig van de Belgische vergelijker Zonnepanelenvoordeel.be.

  1. Kwaliteit

De zonnepanelen zijn met zorg geselecteerd en voldoen aan belangrijke certificaten als TUV, IEC en CE. Deze keuringsinstanties keuren op kwaliteit en geven o.m. aan dat de zonnepanelen 25 jaar lang vermogen garanderen. De panelen van tegenwoordig zijn een stuk krachtiger dan vroeger. Dit betekent dat 1 paneel veel meer vermogen heeft. Je hebt dus ook steeds minder panelen nodig. Bijna elk dak is tegenwoordig groot genoeg en bovendien gaat de terugverdientijd zo een stuk naar beneden.

  1. Zonne-energie is “hot”!

Brandstofprijzen stijgen en alternatieve energiebronnen winnen aan populariteit. Zonne-energie is de meest rendabele energievoorziening omdat de prijs van panelen de afgelopen jaren aanmerkelijk is gezakt en de energie opbrengst van panelen is gestegen. Zonnepanelen maken investeren in zonne-energie extra aantrekkelijk door uitstekende service, van aanvraag tot en met de installatie, en garantie.

  1. Nu investeren = direct besparen

Afhankelijk van het beschikbare dakoppervlak kan iedere huishouding met zonnepanelen in de eigen energiebehoefte voorzien. De terugverdientijd van uw investering in panelen ligt tussen de 7-9 jaar, terwijl de panelen een opbrengstgarantie hebben van 25 jaar. Kijk naar de lage rente die je tegenwoordig op je spaarrekening krijgt. Het is veel slimmer om met zonnepanelen te besparen op de maandelijkse vaste lasten dan geld op je spaarrekening te hebben dat feitelijk stilstaat.

  1. Bijdragen aan een beter klimaat

Met zonne-energie draag je bij aan het verminderen van het CO2 overschot en het opwarmen van het klimaat. Let ook bij aanschaf wel op duurzame en faire productie. De uitlevering van de pakketten zonnepanelen gebeurt in het ideale geval met energiezuinig vervoer. Zo houden we energieverbruik tijdens productie en transport onder controle en borgen we een eerlijke prijs voor producenten! Wanneer je kijkt naar de ambitieuze klimaatdoelen dan is een woning met zonnepanelen echt de toekomst.

  1. Word zelf uw eigen energieleverancier!

Uw zonnepanelen garanderen minder afhankelijkheid van energiemaatschappijen en geen last meer van stijgende energieprijzen. Met een vervanger voor de gasgestookte CV-ketel kan je zelfs helemaal van het gas af. Zo’n energieneutrale woning verbruikt net zoveel energie als dat het zelf opwekt. Samen op weg naar een groene toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *